Előzetes feltételek

·                 A  megbízó (szponzor) felelős a vizsgálatért, akkor is ha CRO-t, vagy más személyt bízott meg. EU-n kívüli szponzornak legyen EU-n belüli megbízottja.

·                 Szerződés köthető az engedély előtt, de az csak az engedély megszerzésétől érvényes.

·                 I. fázisú vizsgálatot csak minősített helyen lehet végezni. A minősítést kérni kell az OGYI-tól. 3 évente újra minősítenek.

  Engedélyezés, OGYI

  • akkor adható engedély, ha a vizsgálatvezető és vizsgálóhely személyi és tárgyi feltételei megfelelőek, a rendelet 2. melléklete szerint
  • a szponzor, ha megkapta az OGYI engedélyt, értesíti a kórházat, a vizsgálatvezetőt és az intézményi etikai bizottságot (IKEB-et), azaz elküldi az OGYI engedélyt. Az IKEB-nek elküldi a protokoll szinopszisát is, magyarul.
  • Az OGYI, határozatával együtt az ETT szakmai-etikai szakhatósági állásfoglalását is elküldi a szponzornak.

Engedélyezés, ETT-KFEB

A vizsgálat ellenőrzése

  • Az OGYI ellenőre gyógyszerész, v. orvos, GCP tanfolyammal rendelkezik. Nyilatkoznia kell, hogy milyen érdekeltségi kapcsolatban van az ellenőrzöttel.
  • A vizsgálat alatt a szponzortól a vizsgálat alanyáig bárki (IKEB is) panasszal fordulhat az OGYI-hoz, ha megítélése szerint a vizsgálatot nem az engedély szerint folytatják. Az IKEB figyelmeztetheti a kórházat és a vizsgálatvezetőt, vagy szólhat az ETT KFEB-nek. Ha indokolt, a KFEB OGYI ellenőrzést kérhet.
  • Az OGYI rendelkezésére kell bocsátani 1 munkanapon belül a vizsgálati készítményt, ha ellenőrzés alatt kérik. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://klinfarm.blog.hu/api/trackback/id/tr41578040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása