Nemkívánatos események jelentése

  • A vizsgáló minden súlyos, nemkívánatos eseményről haladéktalanul, majd írásban értesíti az IKEB-et és a szponzort. (Kivéve, ami a protokoll szerint nem jelent azonnal)
  • A protokoll szerinti kiemelten fontos nemkívánatos eseményeket, laboreltéréseket a protokollban megadott idő szerint kell jelenteni a szponzornak.
  • Ha halált jelent, minden tájékoztatást meg kell adni kérésre az IKEB-nek v. a szponzornak.
  • A szponzor részletes nyilvántartást vezet minden nemkívánatos eseményről melyet vizsgáló jelent. Ezt kérésre EU-n belül a hatóságok rendelkezésére bocsátja (ahol ugyanaz a klin. vizsgálat folyik).

 

Súlyos, mellékhatások jelentése

A megbízó köteles haladéktalanul, de legalább 7 napon belül jelenteni minden halálos, vagy életveszélyes SUSARt az EMEA EudraVigilance adatbázisába.

Minden magyar SUSAR jelentendő 7 napon belül elektronikusan az OGYI-nak, ETT-nek, és az EMEÁ-nak. 8 napon belül a további információt is jelenteni kell, amit utánkövetés során nyertek.

Egyéb SUSAR-okat 15 napon belül kell jelenteni a magyar hatóságnak, , ETT-nek, EMEÁ-nak.

SUSAR-ok hathavi listás jelentési kötelezettsége van a szponzornak az OGYI, ETT, vizsgálók felé.

SUSAR-ok éves listás jelentési kötelezettsége, vizsgálati alanyok biztonsági jelentése van a szponzornak az OGYI, ETT és EMEA felé.

OGYI nyilvántartja a SUSAR-okat.

Minden olyan új információ, vagy új esemény esetén, ami a betegek biztonságát veszélyezteti, sürgős intézkedéseket kell tenni, és 24 órán belül írásban kell tájékoztatni az OGYI-t és ETT-t.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://klinfarm.blog.hu/api/trackback/id/tr601578119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása